Fiintele umane cele mai fericite nu poseda mare lucru, ele sunt. G. Mallasz

All things are subject to interpretation. Whichever interpretation prevails at a given time is a function of power and not truth.

There was a time when I prayed to Jesus Christ.






sâmbătă, 26 iunie 2010

"Cam asa arata democratia": protestele de amploare de la Seattle din 1999 impotriva OMC- Organizatia Mondiala a Comertului

This film, shot by 100 amateur camera operators, tells the story of the enormous street protests in Seattle, Washington in November 1999, against the World Trade Organization summit being held there. Vowing to oppose, among other faults, the WTO's power to arbitrally overrule nations' environmental, social and labour policies in favour of unbridled corporate greed, protestors from all around came out in force to make their views known and stop the summit. Against them is a brutal police force and a hostile media as well as the stain of a minority of destructively overzealous comrades. Against all odds, the protesters bravely faced fierce opposition to take back the rightful democratic power that the political and corporate elite of the world is determined to deny the little people.

2 comentarii:

  1. foarte de acord, subscriu in totalitate;
    uitasem sa pun ghilimelele, asa e titlul filmuletului, nu e o apreciere de-a mea personala fata de democratie;
    revenind la ideea ta, repet, la fel simt si eu, singura varianta de bun simt e aceea a rezistentei pasive, ceva de genul: "vreti razboi? atunci mergeti si il faceti voi, dar fara noi", s.a.m.d. , vorba ta, oamenii sa isi vada de treburile lor si sa nu ii mai bage atata in seama pe "desteptii" astia.
    dar pentru asta e nevoie de multa informare, multa educatie , ca oamenii sa ajunga sa "vada" din nou ce e natural, firesc, sa sesizeze unde e "masina" , unde actioneaza"sistemul" asupra psihicului lor; altfel, vor fi supusi la aceleaasi bombardamente psihilogice prin mass-media de genul"vaccinati-va (si or sa fie schiloditi pe viata), mancat OMG ca e sanatos (si or sa faca cancere), votati aceleasi lichele pe care vi le punem in fata, mancati toate rahaturile ce vi le dam, etc; pt a putea sa eviti asta e nevoie de informare, pentru ca oamanii in mare lor majoritate nu mai judeca dupa "bunul-simt" ancestral, ci sunt deja produsul spalarii creierelor ce incepe din frageda pruncie; stau si ma intreb, cand vom ajunge la vremurile alea, cand oamenii isi vor vedea de trebueile lor si ii vor ignora pe baietii astia "destepti"? la cum sta situatia acum, se pare ca momentul ala pare imposibil de atins in mod cursiv; dar ce stiu eu...minuni se mai pot intampla, oricum perceptia mea asupra schimbarilor e poate nici 1% din ce e in realitate...sau , mai ramane varianta a doua: un colaps generalizat, ce ne-ar putea da sansa asta, asa cum zice Einsenstein in "ascent of humanity".

    RăspundețiȘtergere
  2. apropos de ce zicea mai sus, citeam ieri pe un site...un tip in vizita in USA trecand pe strada, a vazut o coada mare, intreaba ce se vinde acolo si ii raspund aia ca iaurt inghetat natural; ultima fita in domeniu; sta si el la coada, cumpara iaurtul, era un iaurt inghetat, sub forma de inghetata, face sapaturi sa vada din ce e fabricat - pe eticheta evident nu scriau ingredientele- si pana la urma afla ca in afara de niste probiotice, restul erau doar chimicale foarte nocive; si psunea tipul , ca e ca si cum au pus niste probiotice peste niste otrava, deci asta nu inseamna ca acum compusul ala a devenit sanatos.. si oameniii aia se imbuleau, caci stiau ei ca acolo se vindea ceva natural, sanatos...ca sa vezi la ce nivel de prostie au ajuns..

    RăspundețiȘtergere