Fiintele umane cele mai fericite nu poseda mare lucru, ele sunt. G. Mallasz

All things are subject to interpretation. Whichever interpretation prevails at a given time is a function of power and not truth.

There was a time when I prayed to Jesus Christ.






marți, 20 iulie 2010

Dictatura cartelurilor bancare, o noua victima: Ungaria

Asa cum , dupa cum bine stiu cei ce sunt preocupati de mersul real al lucrurilor in sistemul actual bazat pe bani creati de banci din nimic, bancile sunt elementul central, stalpul pe care se bazeaza sistemul piramidal financiar de spoliere al oamenilor . Bancile sunt mult mai periculoase si fac un rau infinit mai mare decat camatarii de la tine din oras.
Un nou episod:
Suspendarea discutiilor dintre FMI si Ungaria nu s-a datorat unor subtilitati adanci ale politicilor macro de reducere a deficitelor, ci propunerii guvernului maghiar de taxare a activelor bancare cu 0,45%. Aplicarea acestei taxe ar fi urmat sa aduca la buget 720 milioane de euro anual.
Asadar, tandemul UE/FMI, a suspendat discuţiile cu Ungaria, trimiţând forintul şi aşa slab, mai în jos.Această taxă asupra hoţilor a provocat nemulţumirea reprezentanţilor FMI/UE.
Imprumuturile FMI/UE au ca scop controlul total al ţărilor care fac apel la ele, de unde şi cerinţa lor aparent absurdă pentru “măsuri de austeritate”. În felul în care acestea sunt impuse, ele nu duc decât la suferinţa poporului vizat, căci nu are cum să îi fie mai bine dacă un sfert din spitale se închid, salariile se taie cu tot atât, iar alte zeci de mii de oameni îşi pierd serviciile! Popoarele sunt sacrificate în mod expres, pentru a provoca haosul economic şi social.
Principalele 6 banci din Ungaria (Raiffeisen International, Erste Group, Bank Austria, UniCredit, Intesa Sanpaolo si BayernLB) au trimis disperate e-mailuri lui DS-Kahn in care amenintau ca isi vor reconsidera investitiile in Ungaria si prin urmare, criza o sa se adanceasca. In respectivele e-mailuri mai solicitau ca FMI sa intervina pe langa guvernul maghiar pentru a nu se aplica taxa in cauza. FMI a intervenit, guvernul maghiar a zis ca nu si lucrurile s-au impotmolit. Asta scrie Der Standard.
Daca Orban trece la aplicarea taxei, e posibil ca bancile sa dinamiteze economia ungara. Daca nu trece, da un semnal prin care admite ca nu poate aplica in propria tara masurile pe care le considera necesare si recunoaste ca politica fiscala se face cu aprobare din strainatate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu